Expand FUSE by sending an exam recording

Dear English teachers and students,

Without raw material, exam recordings, there would be no transcriptions to explore and analyze. That is why your contribution is truly important. The steps for a successful contribution are listed below.


1. Acquire students’ consent
Teacher: Advice your students to read the text below and fill out the consent form.

Hei ENA8-kurssilainen!

Osallistu FUSE-verkkosivuston kehittämiseen, jonka tärkeänä osana ovat Suomen lukioissa ENA8-kurssilla äänitetyt suullisen kielitaidon kokeen kolmannen osion keskustelut. Kyseessä on siis se keskustelu, jonka käyt tai kävit parin kanssa kurssin koepäivänä. Esimerkkejä muiden lukiolaisten keskusteluista löydät täältä.

Jos haluat kuulla parikeskustelusi ennen luvan myöntämistä tutkimus- ja litterointikäyttöön (eli äänitiedoston kirjoittamista tekstimuotoon), ilmoita siitä minulle ([email protected]), niin lähetän sinulle linkin, jonka kautta pääset kuuntelemaan äänitettäsi. Tutkimukseen osallistuminen ei vaikuta suullisen kielitaidon kokeesi arviointiin.

Keskustelusi kirjoitetaan tekstiksi henkilönsuojaa kunnioittaen. Keskustelustasi sensuroidaan henkilöiden nimet, mukaan lukien omasi. Äänitteessä kuuluu nimen kohdalla hälyääni ja vastaava nimi on sensuroitu muodossa [CENSORED: forename surname]. Merkintätapa vaihtelee sen mukaan mainitaanko äänitteessä vain etunimi tai sukunimi tai molemmat. Muut puheen merkintäperiaatteet (mark-up) löydät täältä, otsikon Content ja mark-up alta. Parikeskustelusi on käsittelyn jälkeen kuunneltavissa tunnistetiedot sensuroidussa muodossa verkko-osoitteessa https://fusecorpus.eu/explore/the-audio-recordings-transcripts-and-metadata/.

Osallistumisesi FUSE:n kehittämiseen on askel kohti tutkivaa oppimista ja auttaa mm. suullisen kielitaidon vertaisarvioinnin opettamisessa ja harjoittelussa. Anonymisoituja ja litteroituja äänitteitä voivat kuunnella sekä lukea muut englannin opiskelijat sekä opettajat luokassa tai omalta laitteeltaan. Myös kieltentutkijat voivat hyödyntää aineistoa.

Voit halutessasi lukea tämän tutkimuksen tarkemman tietosuojaselosteen: FUSE:n tietosuojaseloste

Lasse Ehrnrooth
FM, Tohtorikoulutettava
Helsingin yliopisto
Kielten osasto
Englantilainen filologia
[email protected]

Etu- ja sukunimesi

Äidinkielesi

Muut puhumasi kielet

Koeparisi etu- ja sukunimi (Jos et tiedä sukunimeä, etunimi riittää.)

Sähköpostiosoitteesi

ENA8-kurssin opettajasi sähköpostiosoite

Olen lukenut FUSE:a koskevan ohjeistuksen, tutustunut esimerkkeihin ja hyväksyn keskusteluni anonyymin käytön FUSE korpuksessa. HUOM. Alaikäisen opiskelijan täytyy pyytää suostumus äänitteen käyttöön huoltajaltaan (esim. äidiltä tai isältä).

Syötä vielä alla näkyvä merkkisarja kenttään ennen lomakkeen lähettämistä.
captcha


2. Send the audio file (teacher)

a) Tiedoston lähettäminen ei onnistu Explorer-selaimella. Käytä Firefox- tai Chrome-selainta.
b) Valitse suullisen kielitaidon kokeessa äänitetty tiedosto tai tiedostot lähetettäväksi tietokoneeltasi. Mieluiten mp3-tiedostomuodossa. Sallitut tiedostomuodot: m4a, mp3, ogg, wav, wma
c) Ruksita “En ole robotti” -kenttä. Jos lähetät monta tiedostoa kerralla, lähettämisessä kestää useita minuutteja. Älä lähetä yli 250 megatavua kerralla.